• ThinkingUrban Facebook
THINKINGURBAN 1.png

 

Family home with a great view

 

委託人是一對居住在丹麥的年長夫婦,可說是極富挑戰性的設計。他們擁有這片土地並且希望能夠為室內創造最大範圍的室外景觀。但是,此處坡度很陡,可以望見的景色也很高。

 

另一個要求是整個房屋必須處於同一水平且沒有內部樓梯。一般建築師採用的方法多隨著房屋爬坡而自然地將其加高。但是我決定使它更加極端。

The house is also situated in an area of buildings which are all in red brick - so the material of the building spoke for itself. Another brief from the clients was that the house had to zero energy, so the insulation is such that there is no heat loss and no real need for heating other than solar heat-gain.

The column under the cantilevered living room area is large and carries a series of radiated beams in the concrete floor. However the line of the column is  carried up and in the living room becomes a log-burning stover and above that, the chimney.

There is a delight in having a heavy brick building seemling hovering lightly in the landscape.

總部: Tobaksgaarden 3, 8700 Horsens, Denmark 丹麥

亞太: 台灣 401213 台中市東區自由路三段10號十五樓之10

​ 隱私權政策